top of page

møt trenerne

Mitt navn er Johannes Haug og jeg begynte allerede i 6-årsalderen å være nysgjerrig på spillet sjakk. Helt siden det har jeg vært hekta, og jeg har nå spilt turneringer i over 10 år. I løpet disse årene har jeg oppnådd den gjeve tittelen internasjonal mester og har nå en rating på rundt 2450.

 

Noen av mine beste sjakkprestasjoner er: Nordisk mester i aldersbestemte klasser, flere ganger norgesmester for ungdom og remis mot nummer 30 i verden.

johannes.jpg

Jeg heter Lucas Ranaldi og har så lenge jeg kan huske hatt en stor interesse for sjakk. De siste 8-9 årene har jeg vært en aktiv turneringsspiller, og har på den tiden opparbeidet meg en rating på ca. 2350 samt tittelen FIDE Mester.

 

Noen av mine beste prestasjoner er: 8 ganger norgesmester for lag, 2.plass i Kesarovski-Stanchev Memorial 2018 og 17.plass i U18 VM 2017. 

IMG-2994 (1).jpg

Mitt navn er Gunnar Lund og jeg er 18 år. Tidlig på barneskolen lærte faren min reglene til sjakk, og allerede i 12 årsalderen var jeg i gang med turneringssjakk. Siden den gang har brikkene aldri stått stille. Med mange oppturer og nedturer har jeg klart å nå en rating på over 2300.

 

Noen av mine beste prestasjoner er: Norgesmester for junior, vinner av Tromsøsjakken NGP, Blåbyen GP og Znosko Borovsky Cup

Gunnar bilde.jpg
Bilde Milton.jpg

Jeg heter Milton Pantzar og jeg har spilt sjakk i over 10 år. I 2012 spilte jeg mitt første VM for ungdom, og siden da har jeg spilt i en rekke turneringer, både nasjonalt og internasjonalt. Så langt i karrieren har jeg oppnådd IM-tittelen og en rating på litt over 2400.

 

Noen av mine beste prestasjoner er: Norgesmester for lag 2019-2020, Svensk Mester for lag 2017 og Svensk Mester i diverse aldersklasser.

Mitt navn er Isak Sjøberg og er 17 år. Jeg har spilt sjakk nesten hele livet, og begynte å spille ordentlige turneringer for 8 år siden. I denne perioden har jeg klart å skaffe meg en rating rett under 2300.

 

Noen av mine beste prestasjoner som sjakkspiller er: Regjerende juniornorgesmester, flere andre norgesmestertitler i aldersbestemte klasser og deltakelser i en rekke EM og VM for ungdom

Isak Sjøberg.jpeg
Jens bilde.png

Jeg heter Jens Ingebretsen og er 17 år. Det var i 6-årsalderen jeg begynte å spille sjakk, og siden da har jeg vært helt hekta. Fra 10-årsalderen har jeg vært en aktiv turneringsspiller, både nasjonalt og internasjonalt. I 2019 oppnådde jeg 2300 i rating og tittelen FM.

 

Noen av mine beste prestasjoner er: Nordisk mester U13, vinner av Kragerø GP 2020 og NM-titler i forskjellige aldersklasser.

Jeg heter Haakon Wright og er 20 år. Jeg startet å få interesse for sjakk da jeg var 11 år. Dette ble fort noe jeg brukte mye tid på og har etterhvert deltatt på mange turneringer. Min høyeste rating har vært ca 2000.

 

Mine beste prestasjoner er nok 2. plass i Landsturneringen klasse 2 og 2. plass i Kragerø Resort Chess klasse B.

Haakon bilde.jpg
Jonas bilde.jpg

Mitt navn er Jonas August Bernstein, og jeg har en stor lidenskap for sjakk. 

I motsetning til de fleste andre trenerne i SpillSjakk begynte jeg å spille i voksen alder, og vet derfor mye om hvilke utfordringer man kan møte på når man starter sent, samt hvordan man kan løse dem. Etter å nå ha spilt i noen år har jeg opparbeidet meg en rating på rundt 1800.

Mine største suksesser på sjakkbrettet er nok ratingprestasjoner opp mot mesternivå i en rekke turneringer

Jeg heter Eirik Aarnes, og jeg er en 26 år gammel lærerstudent. Som sjakkspiller er jeg et produkt av Magnus-bølgen, og jeg spilte min første langsjakkturnering i 2015 som 19-åring. Sjakk har siden den gang vært min store lidenskap, og jeg har spilt flere titalls turneringer. I tillegg har jeg undervist både barn og voksne i tre år. Jeg vet bedre enn de fleste hva som trengs for å bli en sterk sjakkspiller i voksen alder, og bruker det jeg har lært gjennom egen utvikling og min pedagogiske utdanning til å finne en løsning som passer for deg. Min FIDE-rating er 1950, og jeg har også en onlinerating mellom 2200 og 2350.

 

Mine sterkeste prestasjoner er seiere mot flere spillere blant Norges 150 beste og prestasjonsrating på 2200 i Kragerø Resort Chess 2017 og Offerspill Invitational 2020.

Eirik bilde.jpg
Valentina bilde.jpg

For de som ønsker undervisning på andre språk, kan Valentina passe veldig fint. Hun kan både engelsk, russisk og fransk flytende. Dette er det hun sier om seg selv:

I started playing at the age of 7 in my local city in Moldova, and have participated in national championships since I was 9. During these 10 years I have played numerous national and international tournaments, and gotten several good results like:

Women National Champion 2020, multiple times National Champion in my age group, 2nd at the European School Championship for girls U17 (2019), and reached a peak rating of 2076 (currently 2031).

om oss

SpillSjakk bistår både privatpersoner og organisasjoner med et bredt utvalg av tjenester og produkter i forbindelse med sjakk. Enten det er for å hente ut potensialet sitt som enkeltspiller, eller å skape et engasjement rundt sjakk i arbeidshverdagen, tilbyr vi skreddersydde løsninger i alle fasonger. Blant annet tilbyr vi privatundervisning, gruppetrening, videokurs og sjakk for bedrifter. I Oslo kan man også få sjakkutstyr fra oss levert på døren gjennom leverandørtjenesten Wolt. Hva de forskjellige tilbudene går ut på, samt priser og pakker, kan leses mer om under hver av seksjonene på nettsiden. 

 

Da vi startet i 2020 var Johannes Haug og Lucas Ranaldi de eneste trenerne, men vi har nå utviklet oss til et bredt spekter av sjakkspillere med forskjellige styrker og spillestiler, som alle også har stor glede av å trene andre og se dem utvikle seg. Vi har alle lang erfaring som sjakktrenere, og har de siste årene vært med på å trene noen av Norges mest lovende talenter. Over tid har vi utviklet gode pedagogiske metoder, som deles på tvers av alle trenerne i SpillSjakk. Mange av oss er også tidligere elever ved Simen Agdesteins sjakklinje på NTG, hvor en rekke kjente, norske stormestre har gått. For å nevne noen, er tidligere elever verdensmester Magnus Carlsen, juniorverdensmester 2017 Aryan Tari og tidligere 2700+ Jon Ludvig Hammer.

Vår visjon er å kunne hjelpe sjakkspillere i alle aldre og på alle nivåer med å nå sine mål. Samtidig håper vi å kunne bidra til en økt sjakkinteresse i Norge, ved å gjøre sjakk både lettere å lære, mer gøy, og mer tilgjengelig.

bottom of page